Wednesday, May 4, 2011

padan muka :p

hye hye :) .salam 1 malaysia hehe walaupun keletihan aku xberape nak elang lagi ,mata nak tertidur tapi tahan gak sebab nak update cerita2 bodoh yg aku lalui kan .bad ,so bad .haisshh !aku ni jenis yang senang rapat ,bukan lah hyper active tapi aku jenis senang mesra dgn org .tapi 1 sikap aku ,if org xtegur aku sampai bila2 memang aku xkan tegur org lain lah .so aku ni mmg mudah nak berkawan ,xkira jantina xkira usia ,sape2 pun lah aku bole bkwn .org ckp berkawan biar beribu ,bercinta biar beratus berkawin biar lah satu :p

cehh aku ni memang si penghibur terhebat lah kan ,haha bangun jaa tido terus online fb konon nak memeriahkan cuace dkt fb lah kan ,tiba2 ada sorang kwn aku yg xberapa nak rapat lah dgn dia ,kena pula dia tengah tension lah konon clash dengan gf dia .apa dia buat dkt wall dia sume aku nganjing2 ,niat aku just nak buat dia happy jee tapi last2 dia ngamok amek kau sebaldi maki dia bagi dkt aku haha padan muka awak aila .kacau orang lagi .dia pon sensitif sgt ,girl dkt luar ramai lagi nak buat apa nangis2 (ckp mcm org xda perasaan) haha alah xda jodoh tu trime jelaa ,kau bcinta dgn org lain bagai nak rak pon tapi mmg jodoh kau dgn org lain baik xpaya .waktu mcm ni couple just for fun ,cinta monyet oke .beria lah mamat tu siap nak marah2 aku .aku just nak bagi dia ada mud balik tup tup aku kena marah ,gud job aila buat lagi lain kali ehh hampeh ~

huh hari yang same kakak aku balik dengan hati yg gembira kunun dia masok rumah nak tejah dia nak hug hug hugiest lah kunun ,aku dengar jee bunyi kereta abg aku pergi amek dia dkt busten dgn bergegas lah aku berlari keluar dari bilik meninggal kan lappy yg aku tengah online dgn battery nak habis lah kan ,dalam dua tiga minit rase aku terbaring dkt dpn pintu ,kaki aku terasa hebat sakitnya sungguh teruja rupa nya kaki aku terlanggar sofa kayu mak aku ,hahaha hebat gila kau aila .terbaik memang meggelupur dkt situ dia punya sakit kan hahaha ,last2 kakak aku dah masuk rumah dia engat aku xda keje duduk dpn pintu tu apa punya kakak .aku jln dgn rase marah patah balik pergi bilik ,dala nga online fb time tu ,tup2 masuk bilik lappy aku gelap gelita aku on pon xhidup2 ,aku lupa yg battery dia nak habis hahaha satu kerja lagi aku nk pergi cari plug .errhh nasib !

Tuesday, May 3, 2011

happy birthday mummy ! :)

4 mey 2011
HAPPY BIRTHDAY TO YOU ,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU ,
HAPPY BIRTHDAY ,HAPPY BIRTHDAY ,
HAPPY BIRTHDAY TO MAMA :D

Ma ,adik sayang ma sangat sangat !:*
adik tak tahu nak beli kan ma apa lagi ,tahun lepas beli bunga ,xkan nak bagi benda yg same lagi
duet pon kehabisan di gune kan untuk shopping dgn kakak hari tu hehe
xpa xpa esuk adik cari cup cake yg byk2 ehh dgn along ehh :D
sayang ma sangat sangat

Friday, April 29, 2011

BFF

MARINA ZAHEEN / E'EN
tahu tak aku rindu kau sangat2
aku rindu kau yang dulu
aku nak een yang dulu ,yang salu ada dgn aku yang xpernah lupe aku
lepas kau pergi ,aku sorang2 dkt sini xda kwn
lame2 aku dah biase dah
aku rindu nak lepak same2 dkt uma kau lagi
bual2 dgn kau ,share crite dgn kau
jalan2 naik moto dkt kg orang
aku rindu sgt time tu .tp benda dah xboleh ulang balik
aku engat lagi first kite knl n rapat mcm mane
kau dengki aku mase dkt skola agama tu ,dlu sblom kite kenal aku salu cari gado dgn kau kan haha
tp last2 kawan juge dgn kau
even xlama ,kite kwn dri darjah6 sampai skrg ,kau dah mcm fmily aku juge aku anggap
kadang2 kau tido uma aku ,mak aku pon dah mcm mak kau kan :)
lepas kau pinda skola ,sume dah hilang .terus hilang !
kau bkn een yg dulu ,kau een yg baru ..bukan een kwn aku yg dulu .
jujur aku ckp ,memang aku kecik hati gila2 dgn kau .tapi aku xpena kesa ,aku buat mcm xda apa2
kau xrindu ke nak keje dkt kedai mak aku lagi ..
pergi sekolah naik mak kau same2 ,tp skrg adik kau aja yang ada .
and mak kau pon dah xantar aku pergi skolah lagi sbb sume dah pinda
caye lah ,lps ni if kite jumpa nak bual pon mesti malu2 n xtau nak cakap apa
tahu x ,byk sgt benda aku nak crita dkt kau .
tapi xpena ada mase ,kadang2 bila mak aku bgtau yg kau balik aku tunggu2 juge mane een aku ni xckp pon nak dtg jumpa aku sampai dia nak pinda .
lepas ni bile lah kite nak jumpa lagi ,susah kan nak jumpa .
dah xde kite nak buat bising dkt kg org lagi naik moto kan :)
een aku pon dah banyak berubah ,entah dia engat lagi ke x aku dkt sini
kau dkt sane jage diri tau ,aku akan engat kau sampai bile2 .sbb aku lalu dpn uma kau jee mesti engat kau .
tapi skarang uma tu dah kosong .aku dah xboleh lepak dkt uma tu lagi dgn kau .umm
aku syg kau tau :)

your guardian angel

When I see your smile
Tears roll down my face I can't replace
And now that I'm strong I have figured out
How this world turns cold and it breaks through my soul
And I know I'll find deep inside me I can be the one

I will never let you fall (let you fall)
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all (through it all)
Even if saving you sends me to heaven

It's okay. It's okay. It's okay.
Seasons are changing
And waves are crashing
And stars are falling all for us
Days grow longer and nights grow shorter
I can show you I'll be the one

I will never let you fall (let you fall)
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all (through it all)
Even if saving you sends me to heaven

Cuz you're my, you're my, my, my true love, my whole heart
Please don't throw that away
Cuz I'm here for you
Please don't walk away and
Please tell me you'll stay woah, stay woah

Use me as you will
Pull my strings just for a thrill
And I know I'll be okay
Though my skies are turning gray

I will never let you fall
I'll stand up with you forever
I'll be there for you through it all
Even if saving you sends me to heaven

EXAM ????

MID YEAR TEST IS COMING !!!

VISI DAN MISI
BEKERJA KERAS UNTUK PERBAIKI KEPUTUSAN YANG LEPAS

SUBJECT HARUS DIKUNJUNGI SETIAP HARI 
  • MATH
  • SEJARAH
  • PERDAGANGAN
  • B.MALAY
SUHAILA MANAF AWAK MESTI BERUBAH MENJADI SEORANG PELAJAR YANG BAIK DAN RAJIN !MUST MUST MUST !LUPEKAN SEGALA PERKARA YANG MELALAIKAN DIRI AWAK DARIPADA MENJADI ULAT BUKU UNTUK BEBERAPA MINGGU .AWAK MEST LAKUKAN NYA SUHAILA :)

NO MAGAZINE !
NO COMICS !
NO FB FB !
NO MORE TV !
NO SLEEP SLEEP !
NO TEXT TEXT WIF HIM .
NO MORE MUSIC !
NO MORE ENJOY !
START ON THIS DAY :D

Saturday, April 23, 2011

trying to be a perfect for him

CAPITAL I ,

syg ,u know what ,
i really need u to be my life partner ,
until the end of my life .
syg ,u know what ,
u have colored my days ,
setiap malam awak teman saya .
setiap malam u said 'I LOVE YOU' .
syg ,u know what ,
u are part of my life right now .
u are everything to me selain drpd mak saya :D
syg ,u know what ,
i really love u ,
love u more than everything .
syg ,u know what ,
try to be a perfect for u ,
to make u feel appreciated ,
saya cuba jaga awak selagi saya mampu jaga awak .
syg ,u know what ,
the first time you give me a kiss ,
think you really pay attention to me .
syg ,u know what ,
saya happy sgt2 awak suap kan chocolate untuk saya hari tu ,
saya rasa saya sgt dihargai .
syg ,u know what ,
awak dah buat saya rasa seperti saya dalam mimpi .
syg ,thank you sebab awak dah cuba berubah untuk saya ,
awak seorang yang ,panas baran ,keras kepala ,
degil ,tak ada perasaan ,tak romantic .
see sekarang awak dah lain sgt2 :)
awak romantic ,awk manja ,awk selalu mengalah ,
awak tak ada marah2 ,awak penyayang .
awak selalu ckp 'SAYA JANJI TAK KAN TINGGAL KAN AWAK SAYANG'
bila awak ckp mcm tu saya macam tak percaya yg awak betul2 dah berubah .
awak datang dlm life saya ,
awak dah buat saya happy sgt2 .
and now ,syg u know what ,
i miss u more than words can say <3
syg ,saya nak awak berada dgn saya buat selamanya
buat lah saya gembira
lastly ,U ARE EVERYTHING TO ME .


Friday, April 22, 2011

must know :)


Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda.

BRUNO MARS ilove you

Easy come, easy go
That’s just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss, Had your eyes wide open -
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked, Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same
No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I’m numb Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from
Mad woman, bad woman,
That’s just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had

And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same
If my body was on fire, ooh You’ d watch me burn down in flames You said you loved me you’re a liar Cause you never, ever, ever did baby…
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no